Menu :

Decoration

Lenovo

Labels

неделя, март 27, 2016

Toshiba: Автоматизацията e ключ към по-висока продуктивност


Не е тайна, че ключът към плавните бизнес процеси в днешната дигитална ера е осигуряването на условия от страна на компаниите техните служители да работят максимално бързо и гъвкаво, без значение къде се намират. Това стана възможно благодарение на напредъка на мобилните устройства и бързата интернет връзка, както и развитието на облачните технологии.

При облачно базираните решения в частност наблюдаваме засилена крива на инвестиции в корпоративната сфера. Според прогнози на Forrester ИТ разходите в глобален мащаб тази година ще достигнат 2,9 трилиона долара, тъй като компаниите инвестират във все повече инструменти за управление на облачно базирани устройства и аналитичен софтуер. Тези решения вече улесняват и опростяват начина, по който компаниите жонглират с нарастващото разпространение на мобилни устройства и информация, позволявайки им да осигурят надеждната производителност на същите тези устройства и лесен достъп до информация за своите служители.

Бизнесът като цяло започва да се чувства все по-комфортно, използвайки услугата за съхранение в облака, която му позволява да преодолее своите опасения, свързани със сигурността на обкръжаващите го технологии. ИТ мениджърите осъзнават, че достъпът до информация в движение е едно нещо, но използването на технологията за поддръжка на работните процеси и обработването на данни, които да  подават информация за автоматизирани бизнес операции, води до съвсем различно ниво на продуктивност. Това е следващата важна стъпка, която очакваме да видим при средните и големи предприятия.

Освен това, концепцията за т.нар. нулев или тънък клиент (сървърно-базиран компютърен модел, при който мобилното компютърно устройство на крайния потребител на практика не притежава локално съхранявана информация), се приближава все повече към света на бизнеса.

Възможността за преминаване към автоматизация при делегирането на ежедневни бизнес задачи води до нова ера в развитието на технологиите, улесняващи работните процеси. Този радикално различен начин на работа неминуемо ще изправи ИТ мениджърите пред нови предизвикателства. Ето и част от въпросите, на които вярваме, че ще трябва да намерят решение, за да гарантират конкурентостта на своя бизнес в променящата се екосистема:

Как да оправдаем инвестициите, когато бюджетите ни остават скромни?


Разходите по въвеждането на подобен вид технологии е възможно да изглеждат високи, ако ИТ мениджърите са принудени да представят една обща цифра, свързана с цялостната инвестиция. Това може да бъде избегнато, ако фокусът се насочи към резултатите, които тази промяна ще осигури по отношение на освобождаването на човешки ресурс, който може да бъде пренасочен към други процеси с много висока добавена стойност.

Ще замести ли въвеждането на подобно решение функциите на част от нашия персонал?


Докато това е по-скоро въпрос, който големите компании, инвестирали в многолюдни ИТ екипи биха си задали, ние препоръчваме мениджърите да се обърнат към фундамента на тази концепция и да се фокусират върху това как тази технология може да помогне за повишаване на гъвкавостта на ролите, които служителите вече имат и да им предостави възможност да бъдат по-продуктивни, като ги освободи от товара на част от оперативните задължения, за да се фокусират върху по-стратегическите процеси в бизнеса.  

Например, представете си, че имате възможност да автоматизирате одобрения за разходи от мобилно устройство чрез облачно решение. Това ще позволи на служителите, занимаващи се с финанси, да използват спестеното време, за да се посветят на по-задълбочени анализи, свързани с продажбите, или да подготвят индивидуално ориентирани препоръки към екипа по продуктов дизайн, базирани на най-разпространените продажбени модели.

В действителност ИТ мениджърите все пак ще трябва да приемат, че обемът на персонала, занимаващ се с подобни оперативни задачи, ще намалее в дългосрочен план. Това е нещо, което ще трябва да бъде осъзнато и обсъдено от страна на висшите мениджъри, за да може промените, които настъпват, да бъдат управлявани по един чувствителен начин, който в идеалния случай ще предостави на служителите възможност да бъдат обучени и преквалифицирани към изпълнението на по-важни роли в бизнеса.

Доверяваме ли се достатъчно на автоматизираните процеси, които да заменят изцяло човешкия елемент?


Човешката грешка се наблюдава в по-малка или в по-голяма степен на ежедневно ниво в повечето корпорации, но натрупването на подобни малки грешки може да стане буквално скъпоструващо в дългосрочен план. ИТ мениджърите следва да се фокусират върху позициониране на процесите по автоматизация като технология, която ще доведе до по-голяма сигурност и ще намали рисковете при отделните процеси в организацията.

Базирайки се на нашия опит, средноголемите предприятия възприемат този нов начин на мислене много по-бързо от големите корпорации, за да останат конкурентни. Често откриваме, че именно такъв тип компании са много по-отворени към последните технологии, които могат първоначално да бъдат възприети като предизвикателство към вече установената технологична среда, и реагират по-гъвкаво, тъй като разполагат с по-малко тромава инфраструктура за въвеждане на иновации“, коментира Роналд Равел, мениджър „Бизнес лаптопи“ в Toshiba за региона на Източна Европа.

Дебатът за инвестициите, свързани с процесите на автоматизация, е сериозен, особено с оглед на днешния скромен икономически климат в Европа, където стремежът да се постига повече с по-малко остава силен. Бизнесите, които вече са въвели облачни услуги,  ще бъдат в по-привилегирована позиция за изпълнението на тази следваща фаза за увеличаване на ефективността от технологиите, но за тези, които все още не са, решения като Toshiba Cloud Client Manager са идеалната първа стъпка, която ще им помогне да управляват своите активи по начин, който ще им позволи да изградят подходящата работна рамка за въвеждането на автоматизирани бизнес работни процеси в бъдеще.

Toshiba Cloud Client Manager (TCCM) е облачна услуга, която позволява на компаниите лесно да управляват своите крайни устройства, предоставяйки им пълен контрол и широк инструментариум за осигуряване на ефективност и съгласуваност на устройствата. TCCM предлага управление на пачовете, инвентар на активите, модули за мениджмънт на захранването и разпространение на софтуерни драйвери, както и нови функционалности, свързани с мениджмънт на мобилни устройства и интелигентен облачен бекъп (http://www.toshiba.eu/innovation/generic/toshiba-cloud-client-manager).

0 on: "Toshiba: Автоматизацията e ключ към по-висока продуктивност"